Wydział Nauk Ekonomicznych SGGW w Warszawie

Wyniki wyszukiwania

" food production"
32 wyników
[1-20] [21-40]

1. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2021
Malkanthi S., Rathnachandra S. Female Farmers’ Agricultural Information Needs and Food Production: A Case Study of Imbulpe ds Division in Sri Lanka pdf
2. Turystyka i Rozwój Regionalny, 2019
Goryńska-Goldmann E. Geneza i pojęcie żywności lokalnej w powiązaniu z ideą zrównoważonejkonsumpcji pdf
3. Turystyka i Rozwój Regionalny, 2019
Goryńska-Goldmann E. Ewolucja rozwoju żywności lokalnej w kontekście ideizrównoważonej konsumpcji pdf
4. Turystyka i Rozwój Regionalny, 2019
Jabkowski D., Szalaty N., Wiza P. Poziom świadomości konsumentów w zakresie terroryzmu żywnościowegojako przykład współczesnego zagrożenia dla przemysłu rolno-spożywczego pdf
5. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, 2018
Stolarski R., Wasilewski M. Determinanty i tendencje zmian efektywności ekonomicznej Colian S.A. na tle ogółu przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce pdf
6. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2018
Mroczek R., Tereszczuk M. Wydajność pracy i koncentracja produkcji w polskim przemyśle spożywczym na tle krajów UE-28 pdf
7. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2018
Jakubowska D., Wierzejski T. Ocena koncentracji produkcji żywności regionalnej i tradycyjnej w Polsce i krajach Unii Europejskiej pdf
8. Economic Sciences for Agribusiness and Rural Economy, 2018
Efremova A. ROLE OF POULTRY INDUSTRY IN PUBLIC FOOD SUPPLY pdf
9. Economic Sciences for Agribusiness and Rural Economy, 2018
Kowalska A. UNFAIR INFORMATION PRACTICES RELATED TO MEAT AND MEAT PRODUCTS IN POLAND pdf
10. Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, 2017
Wicki L. Changes in land use for production of energy crops in Poland pdf
11. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2017
Jarosz Z. Potencjał energetyczny biomasy roślinnej i możliwości wykorzystania do celów energetycznych pdf
12. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2017
Bueschke M., Gramza-Michałowska A., Kubiak T., Kulczyński B. Alternatywne źródła białka w żywieniu człowieka pdf
13. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2017
Kłobukowski F., Skotnicka M., Śmiechowska M. Prospects for Development of Highly Satiating Foods in Poland pdf
14. Annals of Marketing Management and Economics, 2017
Bober B., Olkiewicz M. Managing the safety of clinical nutrition as an important element of comprehensive health satisfaction pdf
15. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2016
Gołaś Z. Ocena kondycji finansowej sektora produkcji artykułów spożywczych w Polsce i Niemczech pdf
16. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2016
Kawa M., Kuźniar W., Kuźniar P. Konsumenci wobec bezpiecznych rozwiązań w zakresie produkcji żywności pdf
17. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, 2016
Kaczorowska J., Kowrygo B. Konsumencka gotowość do realizacji zrównoważonego wzorca spożycia żywności pdf
18. Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, 2016
Molenda-Grysa I. Przesłanki do produkcji żywności ekologicznej w Polsce – typologia potencjałów województw pdf
19. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2016
Bieńkowski J., Dąbrowicz R., Dworecka-Wąż E., Holka M. Emisje gazów cieplarnianych związane z różnymi scenariuszami diet mieszkańców Polski pdf
20. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie - Problemy Rolnictwa Światowego, 2016
Anusz K., Bogdan J., Pławińska-Czarnak J., Podlasiewski T., Zarzyńska J. Consumer Safety Awareness – How the Labelling Can Protect Health of Gluten Intolerant People pdf