1. |
Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, 2013 |
|
Levytska G., Wrzesińska-Kowal J. Społeczna odpowiedzialność biznesu w działalności przedsiębiorstw gastronomicznych w Polsce
Autor | Ganna Levytska, Joanna Wrzesińska-Kowal |
Tytuł | Społeczna odpowiedzialność biznesu w działalności przedsiębiorstw gastronomicznych w Polsce |
Title | Corporate Social Responsibility in the foodservice industry in Poland: importance and practices |
Słowa kluczowe | |
Key words | |
Abstrakt | The article focuses on the nature and importance of the corporate social responsibility in the activities of the foodservice retailers. Attention was paid to the issues as the CSR activities using by the leading foodservice networks in the Polish market and giving information about these undertakings to society. The author considered the CSR activities directed towards different groups of stakeholders and described the difference of CSR activities in the various types of foodservice retailers. The paper presents selected examples of the CSR activities in the foodservice retailers. |
Abstract | |
Cytowanie | Levytska G., Wrzesińska-Kowal J. (2013) Społeczna odpowiedzialność biznesu w działalności przedsiębiorstw gastronomicznych w Polsce.Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, nr 104: 171-183 |
HTML | wersja html |
Pełny tekst | EIOGZ_2013_n104_s171.pdf |
|
|
2. |
Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, 2009 |
|
Kwiatkowska E., Levytska G. Rynek usług gastronomicznych w Polsce na początku XXI wieku
Autor | Edyta Kwiatkowska, Ganna Levytska |
Tytuł | Rynek usług gastronomicznych w Polsce na początku XXI wieku |
Title | Polish Foodservice Market at the Beginning of XXI Century |
Słowa kluczowe | |
Key words | |
Abstrakt | |
Abstract | Major foodservice trends have been changing over time in Poland, especially within the last years. The purpose of the paper was an analysis of situation in the foodservice market of Poland at the beginning of XXI century. Nowadays many different factors affect eating out. The most important are: economic growth, demographic and cultural trends, structure of households and their incomes, changes of eating habits, and finally development of foodservice market. The appearance of different new trends and functions in foodservice sector is observed. It is hypothesized further development of foodservice market in Poland as an important segment of Polish economy. |
Cytowanie | Kwiatkowska E., Levytska G. (2009) Rynek usług gastronomicznych w Polsce na początku XXI wieku.Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, nr 74: 91-102 |
HTML | wersja html |
Pełny tekst | EIOGZ_2009_n74_s91.pdf |
|
|
3. |
Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, 2008 |
|
Kwiatkowska E., Levytska G. Zachowania konsumentów na rynku nowoczesnych centrów handlowych
Autor | Edyta Kwiatkowska, Ganna Levytska |
Tytuł | Zachowania konsumentów na rynku nowoczesnych centrów handlowych |
Title | Consumer Behaviour in Modern Shopping Malls Market |
Słowa kluczowe | |
Key words | |
Abstrakt | |
Abstract | This study focuses on characteristics of behaviour of polish consumers in shopping malls in Warsaw. Malls have become more than just a particular type of retail outlet, but they are also places providing recreation and community facilities for satisfying many needs and preferences. According to own observations and statistical data, the authors state, that more and more people visit shopping malls with many goals and objectives, not just shopping. The survey also identifyes goals of visiting of modern shopping malls, factors which influence on visiting shopping malls and visiting eating and drinking places in shopping malls. |
Cytowanie | Kwiatkowska E., Levytska G. (2008) Zachowania konsumentów na rynku nowoczesnych centrów handlowych.Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, nr 71: 147-156 |
HTML | wersja html |
Pełny tekst | EIOGZ_2008_n71_s147.pdf |
|
|
4. |
Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, 2007 |
|
Kwiatkowska E., Levytska G. Stan i kierunki rozwoju polskiego rynku usług gastronomicznych
Autor | Edyta Kwiatkowska, Ganna Levytska |
Tytuł | Stan i kierunki rozwoju polskiego rynku usług gastronomicznych |
Title | Condition and development directions of Polish gastronomic services market |
Słowa kluczowe | |
Key words | |
Abstrakt | |
Abstract | In the last years dynamic development of gastronomic services market in Poland as well as in the world is observed. The amount of institution increase as well as incomes. Changes occur in the structure of eating-houses. Costumers from Eastern and Central Europe (including Poland) are more and more similar to costumers from Western Europe as regards personal values, life’s aim and outlooks on life. Gastronomic services are available to an average Pole |
Cytowanie | Kwiatkowska E., Levytska G. (2007) Stan i kierunki rozwoju polskiego rynku usług gastronomicznych.Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, nr 63: 135-145 |
HTML | wersja html |
Pełny tekst | EIOGZ_2007_n63_s135.pdf |
|
|